Stäng

Sverigedräkten, Sverigeklänningen

Hos oss hittar du den riktiga Sverigedräkten, national swedish dressfrån tillverkaren Ekelunds Väveri, som har levererat till kungahuset sedan 1878. Här används endast de bästa materialen, som både känns sköna och håller länge. Välj den populära Sverigeklänningen eller Västklänningen. Tyget består av 100 procent bomull eller ull som vävs av Ekelund själva. Den färdigsydda dräkten finns i ett flertal storlekar, perfekt för dig som inte gillar att pyssla eller har fullt upp. Självklart är sömnaden på topp och den handbroderade brodyren felfri.

Här hittar du även kompletta materialsatser med allt du behöver för att sy och brodera din egen Sverigedräkt. Självklart är alla delar och material du behöver inkluderade, tillsammans med tydliga instruktioner. Mönstret i kitet är graderat i small, medium, large och large+, för att låta dig skapa en svensk nationaldräkt som sitter perfekt. Det viktigaste måttet mäter du rakt över bysten.

Utöver komplett Sverigeklänning och Sverigedräkt säljer vi även tillbehör som örhängen, broscher och midjespännen till skärpbandet. Här kan du även hitta det gula och blå tyget i metervara till Sverigedräkten, om skärpbandet har blivit för kort eller förklädet behöver bytas ut. Midjeväskan till den svenska nationaldräkten går att beställa färdig eller som materialsats.

Sverigedräkten används vid olika högtidliga tillfällen som Sveriges nationaldag, midsommar, bröllop, högtidsdagar och av kranskullor som delar ut segerkransen vid olika tävlingar inom sport och idrott. Även kungafamiljen, ambassadpersonal och personal inom olika företag har Sverigedräkten vid representation både inom och utanför Sverige.

Unna dig själv att köpa den snygga Sverigedräkten här online för bästa pris och snabb leverans.  Vi lagerför normalt inte, utan beställer omgående hem när du lagt din order på Sverigedräkten och tillbehören som midjeväska, midjespänne, örhängen och brosch. Normalt har du din leverans inom 4-7 dagar

Ekelund har nu tyvärr slutat tillverka Sverigedräkten. Och vi har köpt upp deras lager. Vill du ha en Sverigedräkt eller komplettera med smycken, bälte och väska passa på innan det tar slut.

KLICKA PÅ bilden av den vara du vill ha mer information om, HÄR FINNS ALLA MÅTT OCH BESKRIVNING om just den storleken respektive smycken.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
29 års erfarenhet